+32 89 25 49 62 info@groenopznmooist.be

Onze diensten

Tuinontwerp

Aangezien het de intentie is onze realisaties een stuk “tuinplezier” mee te geven, is het van belang dat er een goede wisselwerking bestaat tussen de tuineigenaars en ons bedrijf. Vandaar ook de noodzaak om het project op te splitsen in verschillende fases, zodat de klant heel het verloop duidelijk kan volgen van A tot Z.

Fase 1: vooroverleg

Nadat de klant met ons contact heeft opgenomen, volgt op het terrein een eerste gesprek. Op die manier krijgt de ontwerper een beter beeld van de wensen van de opdrachtgever. De tuinarchitect tracht op dezelfde golflengte te komen van de klant en deze maakt zijn voorkeuren en wensen duidelijk. Tijdens dit gesprek wordt tevens het verdere verloop van het project uitgelegd en wordt het ereloon voor de plankosten vastgelegd.

Fase 2: opmeten

Indien de opdrachtgever zich akkoord verklaart met de voorgestelde werkwijze en plankosten, wordt het terrein opgemeten en worden er foto’s genomen. Op die manier wordt de bestaande situatie in kaart gebracht. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele elementen vatbaar voor behoud en wordt een inventaris opgemaakt van de bestaande beplanting.

Fase 3: voorontwerp

Aan de hand van het eerste overleg en de wensen van de klant wordt een 3D ontwerp gemaakt. Op deze manier worden structuren, indelingen en concept op een duidelijke manier voorgesteld. Deze worden vervolgens besproken met de eigenaar.

Fase 4: definitief ontwerp

Gebaseerd op de bespreking van het voorontwerp wordt, rekening houdend met eventuele wijzigingen of aanpassingen, het definitieve tuinontwerp voorgesteld. Het gaat hier om een 3D ontwerp dat voor de klant zeer duidelijk leesbaar is.

Aangezien het concept nog dient uitgevoerd te worden, zal er tevens een “beplantingsplan”, een “werk- of structuurplan” en een meetstaat opgemaakt worden.

Beplantingsplan

Hierop vindt men alles aangaande de beplanting: aantal, plaats, hoogte en variëteitnamen. De plantvakken worden indien gewenst op kleur ingevuld. Op een bijgevoegde beplantingslijst worden alle nodige planten geïnventariseerd en vormt op die manier een zeer duidelijk overzicht van de klant.

Werkplan

Op dit plan worden alle afmetingen en de te gebruiken materialen aangegeven. Eveneens zullen de nodige nutsleidingen, eventuele verlichtingspunten en/of stopcontacten worden aangeduid. Een zeer duidelijke omschrijving maakt het voor de klanten gemakkelijker om alles in zijn context te plaatsen.

Ook ontwerpen we bedrijfsgroen en openbare ruimten.

We werken met een aantal architecten samen en dit zowel in verschillende prijs klassen. Onze nadruk ligt erop dat ze “EEN HART VAN GROEN MOETTEN HEBBEN”!!!

Wij zijn u graag van dienst

heeft u vragen?

Indien u opmerkingen, suggesties of vragen heeft dan kunt u ons steeds vrijblijvend informeren. Wij staan u altijd netjes te woord bij het beantwoorden van al uw vragen.

Ons adres

Kreyelerstraat 30
3950 Bocholt

Telefoon

089 25 49 62
0496 688 290 (philip)

E-mail ons

info@groenopznmooist.be